Onsdag

Hej vänner!

Idag var det strålande solsken när jag vaknade, lite lättare att gå upp då. En lektion hade vi, full med massa svår grammatik, och sen var det slut för dagen. Jag fick skjuss av Ibbe på hans scoter och en kille som heter Victor åkte före på sin. Jag höll på att reta Ibbe för att hans går mycket långsammare än Victors. Sen försvann Victor bakom ett hörn och vi hörde en smäll. Han hade kört/blivit på körd av en bil, och flugit en bra bit och landat med huvudet i en soptunna. Scootern var helt sönderslagen i fram och Victor blödde från huvudet. Riktigt obehagligt. I och med killarna som kom ut från bilden var helt inkompetenta fick vi ringa James som i sin tur kom och körde Victor till sjukhuset. Som tur var var det ingen fara med honom, inte ens en hjärnskakning fick han, så det var ju riktigt skönt. Men endå läskigt. Hade vi kört först hade vi hamnat där! Ska inte åka mer scooter nu, att gå går minst lika bra! Sen kom jag hem och pluggade en hel del, har äntligen förstått det som jag inte har fattat förut, så det gick ganska lätt. Sen fick jag ryck och städade hela lägenheten. Sen tvingade jag med mig Ibbe ut på picknick med mat och dryck, det värmde riktigt i solen! Sen ringde Wei Wei om matlagningskursen, så 18.15 mötte jag upp alla svenskar och vi gick tillsammans dit. Det var ett rum med ett gigantiskt bord och ett kök i anslutning. I köket lagade folk mat och så fick man gå i mellan kök och matsal så man både kunde äta och titta på/hjälpa till i köket. Så nu vet jag med säkerhet hur man gör dumplings i alla fall! Riktigt gott blev det, så det ska jag göra själv igen någon gång!



Hittade min kompis Susan i köket! Hon var så gullig och hade köpt massa mat som hon vet att jag tycker om som hon skulle laga, gulle!



Bilder på svenskar känns överflödigt, ni har väl sett det förut? Det var väldigt kul att prata med många av dom iallafall, speciellt dom som snittade 30, det var flera av dom andra som va rlite för coola för matlagning och som mest bara satt i ett hörn och drack öl...

I morgon har vi två lektioner och sen är det helg! Dom har nämligen lagt om vårat schema så att vi inte har några lektioner på fredagar, me like!

Puss och kram


Måndag

Hej vänner!

Hela dagen har passerat i någon slags dimma, är så himla trött! Har varit en intensiv långhelg, tors-lör. Hade tänkt att gå och lägga mig lite i tid igår men fick ett sms av Wei Wei som bjöd in mig för att vara med på en fest som några svenskar som är här och reser hade. SÅ jag gick dit och det visade sig vara riktigt trevligt! Kom hem vid 2 och skulle upp 9, så det var ju inte så farligt, men jag antar att många nätter med lite sömn tog ut sin rätt idag för jäklar vad när det var att jag skippade skolan idag. Men, på något sätt lyckades jag motivera mig och dra mig upp ur sänge, skön känsla nu, väldigt oskön då. Sen har jag pluggat, dock väldigt lite, är så tråkigt just nu då vi bara pratar om sjukhus känns det som. Ätit mat och gått en promenad har jag också hunnit och nu är klockan 22.30 och sängen känns lockande. Ska bara visa er min lilla upptäckt, jag blev så glad när jag såg det. Kolla!






Just nu skulle jag verkligen vilja sa Haruki Murakamis sista bok i min ägo, tänk vad mysigt att krypa ner i sängen med en kopp te med lite japansk skönlitteratur...

Puss och kram!

Gissa frukten!

Hej vänner!

Vad duktiga och engagerade ni var den här gången, bra jobbat! Dick har jag inte fått in ett enda, helt, rätt svar... Det är nämligen så att frukten heter Longan, eller draköga, och är alltså inte en Litchi! Fast, som Emma stark påpekade ett par gånger sist vi hördes på skype, så är den en släkting (kan nästan höra Emma skrika "EN VÄLDIGT NÄRA SLÄKTING!") Så jag tycker att Elin och Emma kom på en delad 1:a plats, hur låter det? För att få ditt pris Elin så måste du ge mig din adress och Emma du får dricka till middagen du vann förra gången, låter bra?

Men, nu har vi ju en ny frukt som vi ska försöka lista ut vad det är. Den här frukten tänkte jag skulle smaka lite som ett äpple och därför köpte jag den. Det gjorde den dock inte, den smakade nästan ingenting och hade en massa hårda kärnor som förstörde frukten. Det gick liksom inte att tugga utan att vara rädd för att tänderna skulle gå sönder. Så här ser den ut iallafall;



Skalet är hårt och tjockt. Skär man upp frukten så ser den ut såhär;



Det där som ser så oaptitligt ut är inte meningen att det ska vara där. GIssar på att det är någonting som har blivit lite fel, en smäll? Sak samm, jag åt inte den delen iallfall. Köttet påminner lite om rå potatis. Någon som har en aning som vad det kan vara? Som sagt var den inte så god, smakade varken sött eller surt, bara... rå potatis.

Puss och kram!

Söndag

Hej vänner!

Anledningen till att det har varit lite dött på bloggen är att jag hade tappat bort min kamera, eller egentlig utan förlagt den, och det är tråkigt att blogga utan bilder. Men nu har jag hittat den igen så nu kör vi igång igen!
Idag är det söndag och det är världens tråkigaste väder, lite åska i luften och jag sov till 11. Vi har varit ute både torsdag, fredag och lördag, så var väl lite trött efter många sena nätter antar jag. Men det har varit så roligt och jag har träffat en massa nytt folk, så det var det värt! Igår var jag, och en massa vänner, bjudna till ett par kompisar som vi träffat ute på krogen. Sen gick vi vidare till ett ställe som heter TNT och dansade, det var jättekul!





Här är lite nytt folk som jag har lärt känna. Alla är från frankrike utom Sofia, den blonda tjejen i mitten, hon är svensk. Väldigt trevliga är dom allihoppa iallafall, och dom pluggar också kinesiska här på Wanli, så det är kul! Speciellt med lite tejer, haha. Har varit lite mycket killsnack nu ett tag kan jag känna.

Idag har jag också haft chinense corner igen, och jag fick massa beröm för mitt uttal "i understand everything you say!" sa en tjeje och menade på att det är inte alltid det är så. Och sen frågade en av tejejerna om vi kunda bli vänner, och jag sa ja såklart. Men är det inte lite konstigt att fråga? Eller alltså, man blir ju vänner, man kan ju inte bestämma sånt. Men vi bytte nummer och hon ville att vi skulle gå och shoppa någon dag. Hon pratar ganska dålig engelska, så det är ju bra, för då får jag öva mer.



Amy, Susan och Tina (min lärare). Världens trevligaste och Susan har väldigt tydligt och bra uttal, tycker jag alltså, så jag har lätt för att förstå vad hon säger, och det gillar vi! Det är väldigt olika med hur kineser uttalar i och med att nästan alla pratar en dialekt som är som ett annat språk. Alltså kineser från en provins förstör inte kineser från en annan provins, alla kan ju prata mandarin och på så sätt förstå varandra, men det är ganska coolt att dialekterna är som helt andra språk!



Jag och min lärare Tina! Hon är världens gulligaste och har sånt tålamod med oss, haha. Det syns inte riktigt på den här bilden, men hon är världens minsta människa, det är helt sjukt! Hennes lår är som mina handleder och hon är kanske 150 cm!

Nu ska jag återgå till mina studier, försöker lära mig hur jag ska förklara vägar för folk. Och i och med att vi är i Kina så är det ju inte det lättaste. Kineser tycker om att fröklara saker som norr, söder, väst och öst. Allstå inte som hemma, med höger och vänster hit och dit. Och hur ofta vet man i vilket väderstreck man har näsan? Jag vet det inte så ofta kan jag erkänna. Det är för att Beijing är uppbyggt på ett sånt sätt, alla gator heter norr osv, och då måste ju hela kina vara likadant. Det är som med tidzonen, det är ju samma tid i hela kina! Knäppt ju. Jaja, önska mig lycka till!

Puss och kram!




Gissa frukten!

Hej vänner!

Förra frukten var, som Emma duktigt gissade, en mango! Bara lite mindre och sötare. En minimango kanske? God var den iallafall och had einte den där "katt-tunge" liknade konsistensen. Lite dåligt engagemang från er andra dock, Emma hade ju inte en enda motståndare... Men Emma, du har vunnit en middag! Du får hämta priset i Kina någon gång i Maj, låter bra? :)
Nåväl, dagens frukt är, om jag får säga det själv, lite svårare. Kan krävas ett visst engagemang (=uppkoppling mot internet samt google) men vi kör endå!
Frukten är liten och ser ut som små små kokosnötter. Dom är ganska lätta, och skalet är hårt, ungeför som på en vitlök (?) fast tjockare. Ett jin (500 gram) kostade 9 kronor, ganska dyrt för att vara i Kina, och den ser ut såhär;





För att kunna äta dom här frukterna har jag blivit tillsagd att man måste skala dom, och inte skära. Sagt och gjort;



Kolla vad som kommer fram då! En genomskinlig lite geléaktig klump! Jag fortsätter att skala och kommer då fram till att en helt oskalad ser ut såhär;



Min första tanke är att dom ser ut som syltlökarna, fast större såklart, som vi fick när jag gick i bålbro. Vem kommer f.ö på att servera syltlök till mellanstadiebarn? Det vara bara Malin Söderman, lärarna inräknade, som tyckte dom vara goda. Vi andra kallade dom för spindelägg och åt dom inte ens för pengar.
Som tur är såg jag att det är en stor kärna i mitten, för annars kan man nog lätt tugga sönder en tand eller två.



Kärnan ser lite ut som ett grodyngel. Det blir minus i slutbetyget, det kan vi räkna med.



Och såhär ser det ut när man har käkat upp alla, för att dom var så goda! Små, söta och riktigt saftiga. Lättskalade och lättätna. 4 av 5 toasters! Men nu till den mest avgörande delen, kan någon gissa vad det är?

Puss och kram!

Blomster

Hej vänner!

Igår hade jag tråkigt, så jag åkte in till wanda (ett gigantiskt köpecentrum) tar ungefär 15 min att gå från mig. Väl där drog osynliga krafter mig mot mitt hat-älskade Wallmart. Wallmart är ett jättekomplex som har ALLT du vill ha. ALLT! Toapapper, schampoo, skor, TV-apparater, barnsängar, basketbollar, papper, spisar, mat, vin, guldfiskar, blommor, sängkläder, klädnypor, kinesisk snabbmat, torkade ankhuvuden- you name it! Det är helt fantastiskt jobbigt att gå runt i wallmart opch ungefär lika fantastiskt svårt att inte handla någonting. Det gick inte att låta bli idag heller, såklart inte. Började med att jag hamnade på klädavdelningen. Jag har egentligen försökt att undvika den lite då jag känner att det är lite Domus á la 70tal på dom kläderna. Ni vet, alla fick Levis jeans 501 or utom Jonas Gardell som fick Domus jeans på rea. Men det jag har köpt på Wallmart, kappa och lite underkläder, har varit favoritplagg och jag har mer och mer kännt hur Wallmarts naglar liksom kryper längre och längre in under skinnet på mig. Och så idag kapitulerade jag och slängde mig in på klädavdelning. Det som lockar, förutom galet billiga priser, är att man slipper ha någon som går bredvid och försöker sälja saker till en. Alltså, ni förstår inte hur frusterande det är! Och grejen är att dom, på engelska, inte kan förmedla någonting som helst vettigt, utan dom bara går bredvid och tar tag i allting som man tittar lite förlänge på alt rör vid och säger saker som dom kan på engelska; Pretty. This very beautiful. This one good. I like. Pretty. This one good. Nice color. Blue. White. Black. Long. Osv osv osv. Så otroligt irrelevanta saker och ibland vill jag bara skrika att TACK DET RÄCKER men det går ju inte för sig. Men på Wallmart slipper man det då det är en stor affär och en miljon människor, så det är ingen som hinner gå omkring och vara svans. Dessutom tror jag inte dom har den policyn där heller. Jag hittade iallafall ett par nya träningsbyxor (trekvarts långa, mörkblåa med en fräsig rand på ena låret för 40 kronor), en blå tunika (40 kronor) en rosa t-shirt (20 kronor) och en grå t-shirt med pågfågelmönster (50 kronor).



Fina saker va?

Så, för att återgå till det som rubriken faktsikt indikerar om att det här inlägget ska handla om; blommor. Jo, för när jag stod i kön och väntade på att det skulle bli min tur så såg jag i ögonvrån att dom sålde krukor och blommor och diverse precis bredvid mig (jag är alltså fortfarande inne på Wallmart). Så jag får någonting av längtan till att plantera blommor (nu när våren kommer och jag har ju en stor balkong!) Så jag stångade mig dit. Och allting var ju, såklart, billigt som tusan här också. Åh, det var så roligt! Men jag kan ju ingenting om blommor så jag tog lite frön som såg fina ut på måfå (har ju ingen aning om vad det var heller) men bilderna var tilltalande. Köpte krukor (för 80 öre styck) och blommjord i en praktiskt 400 grams förpackning för 4 kronor. Och en jättesöt lite vattenkanna för 10 kronor och en liten spade



Sen så gick jag hem och tog reda på vad jag hade köpt. Det visade sig vara frön för; Primula, Viol, Lejongap och Cineraria. Tydligen inte det allra lättaste för en som odlar för första gången med hjälp av råden och bilderna på kinesiska förförpackningar. Men men, det ska nog bli någonting som gror hoppas jag! Jag ska tillbaka i morgon har jag bestämt och köpa lite flera fröer (en påse kostar 1-3 kronor) och välja lite mer lättodlade blommor och kanske någon grönsak? Är inte typ ringblommor, någon slags blomserböna (?), luktärt och gurkört lätta att "få upp"? Vill ju att det ska bli någonting som tittar upp. Mamma och Nannie, finns det någonting idiotsäkert? (alla som har förslag är naturligtvis så välkomna så med svar, jag har kanske en riktig botaniker till läsare?). Kul var det iallfall och nu hoppas jag bara att violerna (som står mörkt och svalt) ska komma om en 7-10 dagar. Tänk vad kul om det faktiskt kommer lite groddar! Sen ska jag plantera dom, om det blir någonting, i större krukor och sätta på min balkong. Och sen när det är soligt och mysigt kan man sitta där och läsa eller sola med lite blommor som sällskap, yey! Har även funderat på att köpa mig lite fiskar (man kan få 5-6 stycken färgglada för 5 kronor på backgate) men jag kan inte bestämma mig för om det är humant att om 4 månader släppa ut dom i sjön. Dom bor iofs i plastpåsar och vissa är döda redan när dom försöker sälja dom så 4 månader väl omhändertagna kanske kan vara ett riktigt fint fiskliv? Och sen som sagt blir det sjön med hopp om överlevnad. Vad tror ni?

Nog svammlat, nu ska jag gå och äta frukost!

Puss och kram


Gissa frukten!

Hej vänner!

Idag har jag varit och köpt en frukt som jag klämt på förut men inte riktigt kommit mig för att prova. 2 kronor kostade den och den ser ut såhär;



Min tumme med avskavt nagelack ger er en känsla för hur stor den här. Den är lite "svampig" i konsistensen och ganska mjuk. Luktar ingenting speciellt på skalet (jag går in för det här) och väger ungeför som en banan skulle gjort i samma storlek.

Om man sedan tar en kvin och delar på den så finns det ingenting som tar i mot, ingen kärna eller andra hårda saker. Det gick lätt att dela den, och då såg den ut såhär;





Det är alltså inte en kärna i mitten utan mer någonting mjukt och lite "väv" liknaden. Går dock inte att äta, för det smakar bara trä. Men lätt att plocka bort, det liksom lossnar från resten av köttet. Själva fruktköttet har samma konsistens som en advokado typ, fast lite trådigare. Den luktar lite sött och smakar detsamma. Och här kommer tvisten; jag tänker inte säga vad det är! Haha! En tävling blev det helt plötsligt! Vem kommer på vad det kan vara för frukt? Har ni någon aning? Skriv en kommentar så blir jag glad, alla som har den minsta antydan till gissning är tvingade att skriva en gissning, och ni får inte titta på varandra!

/Galen lekledare

Lördag

Hej vänner!

Allt bra? Jag mår utmärkt. Igår gick jag, Ibbe och Hampus och käkade pizza och drack öl på ett av våra favorithak här i Ningbo. Och vet ni? Det var så varmt att vi kunde sitta ute! Kändes nästan som sommmar, lite överdrivet men endå, och pizzan var nästan "svensk", tunn och god! Sen spelade vi biljard och pratade, var hemma innan 1 och det kändes ganska skönt att vakna upp i morse riktigt i tid och jag har nu spenderat 4 timmar åt kinesiskan. Det är roligt att sitta och lyssna på musik/talberättelser och teckna tecken och pyssla lite. Känner mig lite som 10-11, det är mysigt! Ska faktiskt köpa lite scrapbooking-material idag, för det är så sjukt mycket billigare än i Sverige, och skriva ut en massa foton, för det har jag på datorn, och gör mig en liten Kina-foto-bok. Riktigt kul! Synd bara att jag inte har en fantastisk kamera, för då kunde jag gå och var alite sådär mystiskt konstnärlig och ta bilder på händer, hattar, kvinnor i motljus och äldre herrar utan tänder. Men nu får det bli lite mera basic. Dvs bilder på mig och mina vänner, men det är ju inte fyskam! Och jag ska undersöka saken lite närmare, men jag har en lite känsla av att det är ganska billigt med systemkameror här. Och jag har ju slitit min med hälsan i 3 år, och tagit över 20 tusen bilder, så det finns ju faktiskt uppenbarligen ett andvändningsområde för en ny kamera. Nu blev jag taggad. Ska leta kameror idag, tänk om dom inte kostar så mycket mer än att jag har råd! Ny hobby, välkommen!
Har f.ö träningsvärk som heter duga idag. Herregud vad svårt det var att komma upp ur sängen, och då inte för att den rä mysi g att ligga i utan mer av den anledningen att kroppen sa ifår, musklerna strejkade. Jag överraskade mig själv med att springa 3 km igår, på löpandet, utan att vara när döden. Månaden med min intensiva friskis-period gav visst lite resultat! Det var kul, hatar ju egentligen att springa, men efter 1 km och fortfarande okej verkligehetsuppfattning så sprang jag typ dem restrerande 2 km i någon slags chock. Trodde ju som sagt att det skulle mest vara en arg blöt hög kvar av mig. Men icke, så idag vid 5 är det på't igen ba! Jag har tvingat Hampus att gå med mig, med löfte om squash (alltså sporten). Gymmnet har nämligen träningslokaler för det, samt att man får låna både racket och boll! Ska bara "googla" upp reglerna, vi körde lite freestyle senast, men det var kul och ganska svårt! Påminner mycket om tennis, bara det att racketerna är mindre och smalare och bollen studsar mycket sämre. Och är mindre.



Här är mitt gymkort! Det här med VIP är någonting som kineser alltid ger oss utlänningar. Än så länge är det ganska oklart vad det är för fördeöar med ett VIP jämfört med ett "o-vippigt". Men det kanske kommer att lösa sig med tiden, en gratis vattenflaksa eller någon timme med en PT? (Personlig tränare för er som inte är så inne i blogg-världen, haha)



Den här fick vi igår då vi betalade allt på samma nota och kom över 300 yuan. Och eftersom killarna, efter lite tjat inte ville ha den, så la jag beslag på den. 1 hel timmes gratis massage! Fot/body. Har varit på det en gång tidigare, precis i början när jag kom till kina, och det var väldigt skönt. Så det ska bli dagens projekt att hitta någon som vill följa med och morgondagens projekt att gå dit. Mysigt!

Puss och kram!

(senare idag fortsätter vi med "gissa frukten" med en liten ny tvist, missa inte!)

(Haha)


Gissa frukten!

Hej vänner!

Har kommit på att jag behöver stimulera mig lite, ett fritidsintresse. Har ju löst det ganska bra med mitt gymkort, men jag har även kommit på en nya lite rolig grej som jag kan sysselsätta mig med under riktigt tråkiga stunder, nämligen; köpa konstiga frukter och smaka! Ge dom betyg, gissa vad dom heter, säga hur dom smaka osv och lägga upp här på bloggen! Spännande va?! Jodå, jag kan allt se er riktigt hoppa av glädje! Nu är ni nyfikna va? OJ vad roligt det här ska bli tänker ni!

Så, vad har Tove busat till det med idag tro? Jodå, det blev en frukt som såg ut som en kakofrukt, fast gul. Vad kan det vara?




Är det bara jag som tänker på den där historien om två björnar, en som hade allt i silver och en som hade allt i guld? Dom flög ju i väg i varsin sån här frukt typ. Den så lite utsådär. Fast i guld då. Eller silver.



Här blev jag lite besviken, tänkte att den typ skulle vara brun, eller grön eller någonting lite oväntat. Men inte. Och lukten som kom avslöjade vad det var för frukt också... Kan ni gissa?



Det var en... honungsmelon! Bara lite modifierad och inte alls sådär hypercool eller exotisk. Så det var ju synd kan man tycka, men god var den. Riktigt söt.

Betyg;

Smak: TTT (smakade god melon)
Spänningsfaktor: TT (försvann så fort jag skar av toppen, för då kom lukten av melon)
Utseende: TTT (ganska söt, eller hur?)
Färg (japp, jag tycker det är relevant): TTTT (riktigt fin, blir glad av gult. känns lite som solen)


Puss och kram 

Torsdag

Hej vänner!

Hur är det med er? Jag sitter nyduschad och nytränad och äter gröt. Det känns fint, lite som att vara hemma. Jag har nämligen, äntligen, tagit tag i saken och gått och kollat på gymmet som ligger på skolan. Det var riktigt fräscht och jag och två kompisar till slog till och köpte ett 4 månaders kort där för 500 kronor. Känns värt. Det är liksom helt nytt och väldigt fräscht som sagt. Nya maskiner, och dom har till och med klasser, så som spinning, dans och boxning. Är jättetaggad, det ligger bara 10 minuter bort på campus och är inte alls speciellt välbesökt, och det är ju bra, för om gymmet hade varit lika fullt som allt annat här på campus så skulle det inte  vara så kul. Vänta mer än vad man tränar. Blä på det. Men det är lite jobbigt det här med att dom stirrar på en. Och speciellt när man tränar. Sen går det runt en personligcoach som håller koll på alla som styrketränar. Visst, det är väl bra, men jag vet inte riktigt. Känner mig inte så bekväm när folk ska kolla om man gör rätt när man inte bett om det. Men men, kanske bättre än att göra fel iofs. Inte ens på löpbandet fick man vara riktigt i fred. Två gånger kom det en instruktör och skulle kolla alla inställningar, hade lust att muttra lite och visa att det där med att springa kan du väl för fan låta mig göra som jag vill med, men inte. Jaja, börjar bli van. Märkte det när jag var i sverige, att jag liksom blev lite förvånad över att ingen höjde på ögonbrynen eller råstirradde när jag gick in på halvtomma cafeér.
Annars då? Ja, igår var jag och klippte mig på ett lite mer fancy ställe än 10 kronors-klippen här på campus. Det var min nya kinesvän, Wei Wei, som hjälpte mig hitta dit. 2 timmar tog det och då skulle jag bara toppa lite, haha. Tvättning och föning och styling. Jag kände mig lite som en rockstjärna ända tills jag blev tvungen att stå och gnugga mig mot en gäng kineser i den överfulla nattbussen på väg hem. Alltså nattbuss i Kina slutar gå klockan 22, så vi var inte och klippte oss mitt i natten. Nej nej.
Det var väl typ det, har pluggat och ätit god mat också, men det gör jag ju alltid så det känns som att vi har tjatat nog om det. Eller Elin tycker inte det, det vet jag. Så det kommer komma upp lite mer mat, det lovar jag!




Jag köpte plockepin en dag för en femma och tvingade Ibbe att spela det med mig. Ganska kul, men han är så fruktansvärt dålig förlorare så det är liksom nästan inge kul att vinna. Så jag kom på mig själv med att spela lite bebisregel med honom, ni vet, låta honom vinna. Känns inte som en helt normal grej att göra med en 20 årig kille. Haha, gud vad arg han skulle bli på mig om han såg det här!

Puss och kram

一张照片

Hej vänner!

Tänkte ha en liten följtång i bloggen om alla fula affischer som sitter överallt och ingenstans. Finns flera hundra, men jag börjar med en som sitter på toan här i lägenheten... Är den inte läskig? Och den här är ändå söt i jämförelse med andra... Vem vill ha en bild på en random bäbis i gubbkläder?
Var bara det jag ville ha sagt. Här har ni den;




Puss och kram

Ny vecka, nya tag

Hej vänner!

Idag är det lite vårkänsla här i Ningbo, riktigt härligt! Jag hade tights och skinnjacka på mig och kände mig lite sådär vårcool, det var en skön känsla. Ska köpa ett par solglasögon också, då kommer jag känna mig smooooking, och det är ju alltid kul! Hur är det med alla er annars? Jag har saknat det här med att blogga! Det är så kul när ni kommenterar och hänger med, intresserar er för vad jag håller på med och kommer med massa glada tillrop, det gör mig varm i hjärtat och jag känner att ni alla är med mig, hur långt bort i världen jag än befinner mig!

Idag har det varit en bra dag, eller den började skitdåligt. Jag vaknade klockan 9 av mig själv och kände att det här blir en bra dag då vi inte börjar, trodde jag, förens (hur stavas det ordet egentligen?) halv 2. Så jag låg kvar lite i sängen och drog mig, och tänkte att jag skulle gå och äta frukost i lugn och ro. Men då jagh steg upp var klockan 20 över 9 och jag koom på att det är måndag och då börjar vi 10 i 10. Vilken sög. För då helt plötsligt blev min mysiga morgon inte så jäkla mysig. Jag fick stress-klä på mig och sedan slänga upp mitt hår, som borde ha blivit tvättad någon gång för länge sedan, och sedan släng mig ut genom dörren. Jag hatar nämligen att komma försent, men jag hade 10 minuter på mig, vilket räcker, så jag försökte hålla modet uppe och gå förbi "morgonstånden" (helt osexrelaterat, även om man inte kanske inte tror det) för att handla morgonmål. Men då sålde som bara såndär varm äcklig soyamjölk och hård (alltså STENhårt) kokta ägg, så jag blev lite ledsen och fick vara utan frukost. Men lektionen gick bra och jag känner att det här med kinesiska släppt lite igen, skönt! För att peppa mig själv lite så brukar jag tänka att; nu sitter jag på en lektion i ett land som jag för 7 månader sedan aldrig hade varit i. Lärare pratar ett språk som jag inte kunde säga "hej" på förra sommaren. Och jag förtår vad hon säger och jag klarar av att häng amed i grammatiken föröklarade på kinesiska. Det är faktiskt lite coolt, jag klarade det liksom, yey för mig!

Bra saker som har hänt idag;

- En av tjejerna som jag var och fikade med igår skickade mig ett sms, hon heter Wei wei, och frågade om jag hade lust att äta middag med henne, klart jag hade! Och hon var så sjukt trevlig och jättesnäll och pedagogisk! Hon har liksom tagit det lite på sitt ansvar att jag ska prata bättre kinesiska så när hon pratar så gör hon det såhär; "När jag gick til skolan idag, today when i went to school, mötte jag en vän som jag inte sett på länge, i meet a friend that i haven't seen for a while!" Osv osv osv (sugig engelskgrammatik, jag vet, förlåt alla engelsktalande!) Fast den svenska delen är ju kinesisk då, men det förstod ni nog. Hur bra är inte det? Och så har hon ett ganska lätt sätt att prata kinesiska på, för vissa förstår man mycket mer av och vissa prata snabbt och grötigt, vilket inte är det lättaste. Åh, jag är så glad för min nya vän och vi ska gå och få massage och klippa oss på onsdag, yey!

-Linda Drougge, en av mina äldsta vänner, har bokat en resa hit till mig! Hon och en kompis till henne kommer hit i en vecka, hur kul som helst! Jag tänker att vi är i Ningbo under helgen och sen i veckan åker dom till shanghai och sen ansluter jag helgen därpå, för dom vill shoppa och shoppingen är mycket mycket bättre i Shanghai än i Ningbo. Jag tycker om att Linda in velar en massa heller, det här medelandet fick jag idag på Facebook;

Linda Drougge den 6 mars kl. 20:24
Låter suuuper! Nu har vi bokat! Vi e framme den 7/5 och åker hem den 15/5:). Vi får höras när de börjar närma sig! Pussss

Liksom inga krussiduller! Det gillas! Åh, det ska bli så kul och sen den 17 kommer Emma i två veckor! Nästan en hel månad med besök, jag har det bra jag!

-Jag har äntligen tagit tag i toaletten och städat den grundligt.

Dåliga saker som har hänt idag;

-Jag har tappat bort min mobiltelefonladdare.
-Jag blev jättesugen på dumplings när klockan var för mycket och dom har hunnit stänga.
-Jag hängde ut lakan på vädring och det luktar numera ciggarettrök.




Kineser, speciellt tjejerna, dricker alltid sånna här drycker. Jag har tyckt att det ser så gott ut och vill också prova, men p.g.a dom kinesiska menyerna så har det varit lite småsvårt att beställa, för det är mjöl i nästan alla. Men inte i den här som Wei Wei hjälpte mig att beställa idag! Kaffe med cocosmjöl, det ni! Sött som tusan och sen serveras varm, mysigt. Jag känner att mina ögon börjar krympa mer och mer nu...



Har även gjort dagens läxa, känner mig ganska nöjd med den här dagen. I morgon blir det värre, vi börjar 8... Jag är inte gjord för så tidiga lektioner...

Nu blir det varmt vatten och baozi och program 9 av solsidan, perfekt slut på dagen.

Hörs i morgon vänner,
puss och kram!



Tillbaka i Rislandet

Hej vänner!

En hel vecka har gått sedan jag kom tillbaka, och det känns jättebra! Jag stormtrivs och nästan alla är kvar från förra terminen. Veckan har gått åt till att gå i skolan, plugga, träffa kompisar och göra allt det där som jag tycker om så mycket med Kina! Backgate har jag besökt stadigt och jag hade idag en lång konversation med snubben osm säljer jiaozi. Jag berättade att jag var svensk och han berättade att det var en svensk kille oss honom igår som var väldigt lång. Jag sa att jag kände honom han frågade om vi pluggade tillsammans, och det gör vi väl inte rent tekniskt men det är liksom enklare att säga att vi gör det, så vi "gjorde" det. Det var nog en av dom längsta konverationer jag har haft på kinesiska utan att behöva stå som ett fån och inte förstå varannan fråga, det var grymt! Men sen har jag varit och fikat med 4 tjejer som uteslutande pratade kinesiska. Och det var liksom helt oroligt jättesvårt att hänga med. Jag kunde förstå i det stora hela vad dom pratade om, skvaller på Wanli, men det var liksom inte så att jag hängde med i alla vändningar. Men det var roligt och nyttigt såklart. Våra lektioner är numera uteslutande  på kinesiska och det är lite svårare att hänga med, men jag ahr bestämt mig för att vara flytande i det här jäkla språket i sommar, så det gäller att ligga i. Har en del kvar att lära mig om vi säger så, men att få igång hörförståelsen är verkligen prio ett. Det svåra med kinesiska är att det är ofta slutet i meningen som avgör om det har hänt, ska hända osv och om man inte lyssnar ordentligt så är det väldigt lätt att kollra bort sig. Men men, et gr frammåt och om någon månad ska jag hitta en kinesvän som bara pratar kinesiska och se hur det går, ska bli kul!
Denna vecka avslutade jag med öl och jiaozi, dumplings, riktigt riktigt gott.








Puss och kram

RSS 2.0