Dan för dan för doppardan

Hej vänner!

Hur är det med er? Är ni jullediga och myser med en massa ljus och knäck? SNöar det fortfarande massor? Berätta om era julplaner! Vill ju känna som jag är med på ett hörn ju!
Jag har iallafall fått en jättefin gran här, den ser ni här nedanför! Och med ljusen gör den sig verkligen, det känns riktigt mysigt och under granen har jag slagit in lite lådor, bara för att få känslan av en massa presenter, det fungerar ganska bra. Fick även ett paket till av mamma och ett julkort med Pettson och findus, så den har jag ställt brevid plastjulstjärnan, jag måste ju bara ha en julstjärna mamma!, så det ser riktigt fint ut.



Visserligen förstör det kaklade golvet, dom skitiga vinta väggarna (har INGEN aning om vad personerna innan mig gjorde på väggarna egentligen, sprang upp och ner med skitiga skor?!).



Den här bilden hittade jag på skolans hemsida, sånt kan gör mig lite förvånad. Jag vet när den togs och av vem, men hur och varför den ligger på hemsidan, det är lite oklart. Jag menar, det är en ganska otydlig mobilbild och den är tagen under onyktra tillstånd, inte direkt skol-aktigt, eller hur?



Annars pluggar jag på som vanligt. Det är som alltid när det närmar sig slut på en termin, det är en massa att göra. Bara det att kineserna har ju sitt nyår lite senare än vad vi har (en månad) så vi är liksom inte riktigt inne på slutspurten än. Men en massa tester och tjat om "final-exam" är det ju. Och det verkar vara väldigt viktigt för lärarna att det går bra för deras elever, för alla lärar ger en massa personliga tips till alla elever, om vad dom tycker man ska jobba på och ungeför hur sluttesten kommer se ut. Det känns bra, dom bryr sig verkligen!
Det enda som känns sugit just nu är att jag har ont igen i min visdomstand, jag fatta rinte när det ska ta slut! jAg menar, jag har haft så ont så jag inte har kunnat öppna min mun när ALLA fyra tänder har vuxit, och nu har tydligen en tand bestämt sig för att lbi lie större eller nått så nu har jag en käke som är så svullen att jag inte kan äta saker som en normal människa. Att gå på restaurang har jag lite gett upp, det känns liksom lite äckligt att sitta och smaska. Men just är jag hög på polska pain killers, dom äger! Ingen smärta och jag känner mig dessutom ganska pigg!

Nu ska jag och Ibbe laga omeletter på gasspis med en stekpanna som saknar handtag... önska oss lycka till!

Puss och kram



Men se det snöar!

Hej vänner!

Skäms lite redan för det cheesiga tilteln på det här inlägget, men det får vara så, för det är sant; det snöar i Ningbo! Det är kallt som tusan och runt 0 grader för snön ligger kvar på marken. Jag och mina tre svenska vänner gick ut och lekte snöbollskrig, jättekul! Sen när vi tittar upp mot fönstret så ser vi att i 5 fönster, på olika våningar, står det kineser och ser helt frågande ut. Det såg ut som dom tänkte att det var något fel på oss, men det gjorde inte så mycket iofs, för det är kul med snö. Och när man inte har så mycket, samt vet att det kommer försvinna, så är det dessto bättre!

 




Vilken sensation, jag som trodde att jag inte skulle få se snö här i Kina. Fast som sagt, det är ruskigt kallt. Det är liksom en råare kyla här. Och dessutom är det ju kallt hela tiden, i lägenheten (Kineser kan ju uppenbarligen INTE bygga hus! Det kommer typ in snö, så dåligt tätat är det), det är kallt i klassrummen (lika kallt osm ute) och alla affärer kär öppen dörr, så det är kallt där med. Till och med om du äter på en restaurang eller sitter i biblioteket så måste du ha en jacka på dig. Ganska knäppt. Jag skulle behöva ett par fodrade gummistövlar, på tal om ingenting. Det regnar hela tiden här när det är vinter och det är kallt som fan. Men om jag har mina Uggs så blir dom blöta, och då blir det kallt. Har haft plastpåsar på fötterna för att inte bli alldeles dyngsur, men det känns inte som ett hållbart koncept. Får finula lite mer på det. En rolig sak som hände idag var dock att jag har fått paket! Men jag fick reda på det, fick ett sms, när jag satt i bibblan och pluggade, så jag valde att inte springa och hämta det för att då skulle jag inte gå tillbaka och fortsätta plugga, och jag var inne i ett "flow". Men i morgon har jag ju ett paket och hämta, så kul! Och vem är det ifrån? Det har jag ingen aning om. Så roligt, ska springa till kontoret i morgon och hämta mitt paket!
Efter snöbollskriget åkte vi till metro, vilket är den "internationella" affären här i Kina. Bli inte för upphetsade dock, det "internationella" dom har är typ pasta, pasta sås, baguett och sprit. Men visst, det kan ju vara roligt att handla det för omväxlighetens skull. Fast vårat mål med resan var egentligen inte alls att handla mat, utan att handla julsaker! Och speciell inriktade var vi på en julgran. Och det visar sig att dom sålde plastgranar så det stod härliga till för det ringa priset av 80 kronor! 1.80 hög är den, vilken grej! Och sen köpte vi en massa andra saker, det var så himla billigt med jul grejor! Ni vet julkulor? 6 stycken snygga med glitter och grejor kostade 6 kronor, fanns guld/blå/röd/vit/grön och dom vara lika stora som dom "vanliga" man har i granen. Det kommer bli så mysigt när vi är klara! SKa bara vänta på att min rumskompis kommer hem, är inge kul att pynta själv, och sen jäklar ska det bli jul i Ningbo också! Återkommer med bilder sen, om vi lyckas bra vill säga...



Lite efter

Hej vänner!

Alltså, jag är ju helt verklighets-avskärmad, men vad är det som har hänt i stockholm egentligen?!





Tisdag med magknip

Hej vänner!

Hur är det med er? Själv mår jag inte så jävla bra om jag ska vara ärlig, ont i magen, huvudet och feber... Var hemma från en av dagens två lektioner, så det sög ju, men vi har prov i morgon och jag vill inte missa det! SKa väl försöka plugga lite snart, men om sanningen ska fram, så är det så tråkigt det vi håller på med just nu så det tar liksom i mot! Sitter istället och lyssnar på Lucia-körer på youtube, riktigt mysigt. Försökte googla fram någonting från någon av skolorna jag har gått på, men ingenting med lucia var bevarat. Det var synd, det hade varit grymt! Men lite adolf-fredriks körer går ju också bra (andas Emma, vi hatar fortfarande AF-barn...)
Annars har dagens bestyr bestått i att gå upp tidigt för att betala hyran till en tjej som heter Kath. Men hon var inte där, så det sög ju, så jag fick gå med alla mina pengar hem igen och sen till lektionen. SKickade sen ett arg sms är jag skrev att om vi inte kan träffas senare idag så vet jag inte riktigt när jag kommer att kunna betala, en liten fuling men jag blir trött på alla kineser som bara lovar och lovar. Men då fick jag ett trevligt sms tillbaka och åkte och träffade henne efter lektionen. En sak som är lite konstig i Kina är att deras högsta sedel är 100. Och sen att man aldrig betalar med kort gör ju att om man ska betala 5700 i hyra s blir det väldigt många 100-lappar. Kände mig som värsta gangstern med så mycket sedlar!
 





En sak som är lite roligt är att jag bor ju som sagt i en 3:a med min tongwo (rums kompis). Med Internet, värme, vatten och hyra så är det 4700 för 6 månader! 1000 kronor är deposition som jag får tillbaka när jag lämnar Kina. Det är inte mycket pengar alltså, tänk bara vad man betalar i månaden för en vanlig lägenhet i Stockholm! Eller i Rimbo, det är inte 900 kronor i månaden i alla fall!

Förresten så är det officiellt nu, en sak som jag länge har funderat på, jag stannar en termin till i Ningbo, Kina! Ser verkligen fram i mot att verkligen kunna behärska det kinesiska språket, känns som att enn halvt år är för lite och att jag bara kommer glömma bort allting alldeles för snabbt. Och så blir det ju nästan "bort kastat" att vara här. Men jag kommer hem hela februari, så vi hinner ses! Boka nu inte upp er för mycket då, jag ska hinna träffa er alla!



Titta vad jag har här hemma! Ska bara sluta må illa så att jag kan njuta av dom här. Har inte ätit mer än vad ni ser på bilden, och det är ju liksom inte så roligt. Ska bara vänta på att jag får lite sällskap också, annars kommer jag äta upp allting själv.

Puss och kram

Lucia

Hej vänner!

Idag är det Lucia och det måste vara den första Lucia för mig någonsin som jag inte har varken lussat, sjungit lucia sånger eller haft glitter i håret. Det känns lite... tomt. Men inte speciellt saknat då det liksom inte är jul här, eller det känns liksom väldigt lite juligt när det hellregnar och blåser så man blir helt blå. Men jag saknar känslan av att det är Lucia. Mamma brukar, försöka ska tilläggas, väcka oss för att se Lucia på TV på morgonen. Och det är så mysigt! Och när man var liten så gick man upp tidigt tidigt för att hela famljen sen skulle gå och se på luciatåget på dagis. Sen efter alla barnet hade ståss och sjungit falskt och petat varandra (eller sig själv, Hampus...) i näsan med elektroniska-ljusstakar så fick man sitta ner i kuddrummet och dircka varm choklad och äta lussebullar. Åh, så mysgt det var! Eller alla år man har spytt på alla jullåtar och repetitioner i olika körer, men sen när man väl står där och sjunger och det låter så bra och alla njuter, då är det verkligen fantastiskt med jul och alla ljus. Jag saknar det! Fast idag åt jag och in rumskompis lite svenskt "adventsfika" bestående av pepparkakor, glögg och apelsinchokladen mamma skickade. Hon tyckte dock att glöggem var alldeles för söt, men det är den ju och det är ju det som är grejen, men pepparkakor och chokladen tyckte hon om!



Ser det inte lite mysigt ut? Tänker bara köpa lite värmeljus också och sen är vi klara med "julpyntningen"...
 

Fredag

Hej vänner!

Strålande sol här igen, det börjar bli en vana att varannan dag ha på sig varma kläder och varannan dag ta av sig dom. Men det är lugnt och jag blir så harmonisk och mysig av det här vädret. Skulle Ernst Kirschtiger gå förbi skulle jag kunna missta honom för mig själv. Vaknade idag vid 7.30 av mig själv för att solen lyste in genom gardinerna, det var mysigt! Och jag var utvilad och pigg så jag gick upp och käkade frukost (kanske 5 gången sen jag kom hit) och sen hade jag min privat lektion. Jag hade prov idag och jag kunde allt utom vad olika väderlekar heter för det hade jag inte fattat att vi ens hade gått igenom, så där rök 16 poäng (det var typ den största uppgiften på provet, såklart) så det sög riktigt hårt. Men jag fick 80 % av 100 så får ju vara nöjd med det, men endåååå. Blir frustrerad, kan ju det andra! Men det går liksom inte att gissa sig till hur man uttalar tecken, om man itne känner igen dom ville säga. Det finns liksom ingen regel att tecken med 5 streck uttalas D eller så, det gäller bara att komma ihåg. Och har man aldrig sett skiten förut så blir det inge bra. OCh sen att jag lyckades gissa fel på ALLA är ju fan ett konsstycke i sig, bara det borde rent logiskt generera i lite poäng, men min lärare höll inte med. Åh. Förlåt för alla svordommar, men det stör mig!



Titta vilken fin bild Emma tog på mig någongång i sommras! Vi sitter på muren ovanför slussen och tittar ut mot djurgården och grönalund!

Sitter just nu och väntar på att pappa ska ringa, det är himla smidigt med skype. Helt gratis och det funkar nästan alltid felfritt! Visst ibland hackar det lite och ekar, men det brukar släppa ganska fort. Och det är faktiskt inte så farligt om man jämför med vad det hade kostat att ringa med mobiler. På tal om mobiler så är det ett ganska konstigt faktum attjag inte har fått någon räkning den här månaden? Jag tror jag bara har betalat 1 gång sen jag kom hit och jag har kollat min Internetbank och jag har ingenting obetalt där. Och mamma har ju inte ringt i panik om ett brav från kronofogden... Jag har ju inte satt på min på flera månader men har abonemang så det borde ju kosta pengar endå? Konstigt men skönt.
Så om någon från tele2 läser det här så går det bra att ignorera, tack.

Puss och kram!

Tisdag

Hej vänner!

Allt bra med er? Jag mår bara bra och idag hade vi det andra stora provet på det vi har lärt oss, kapitel 13-16. Det var svårare och mer att göra än det förra provet och jag satt kvar hela tiden (1h 50 min) tillskillnad från förra gången då jag gick efter halva. Men en sak som verkligen störde mig på provet var att jag, för typ första gången i mitt liv, kunde precis allt som stod i den där jävla boken i kapitel 13-16 och då väljer hon att fokusera på saker vi har lärt oss på lektionerna! Alltså, jag vill inte låta korkad för att det är klart att det som stod i boken hänger ihopp osv, men det stört mig endå att jaginte fick briljera lite på att översätta pinyin till tecken eller tvärtom... Men men, jag tror att jag kommer få lika många, om inte mer, procent som förra gången så det gör inte så mycket.
Annars lullar (saknar folk i min närhet som förstår vad det betyder) dagarna på som vanligt. Vi hade som sagt jättefint väder för några dagar sen, men det har nu bytts ut mot ond bråd död. Inte riktigt, men det är typ 10 grader och snålblåst nu. Igen. Väldigt märkligt vad vädret ändras så mycket, jag menar, vi har ju redan gått igenom en sån här "fan vad kallt det är" period, och sen blev det varmt och nu är det kallt igen! Men men, jag har ju både jacka och nya UGGs (dom gamla luktade så äckligt at jag skämdes) så jag klarar mig. FIck även ett paket igår från världens bästa mamma innehållande bla en riktigt skön mössa som jag har använt flitigt i dom två dagarna den har varit i min ägo. Jag fick även choklad, en bok och en massa urklipp från norrtälje tidning! Så jag har haft det riktigt gött ("Mia och Klara") här med choklad och ny bok! Boken heter förresten "världens lyckligaste folk" och handlar om Danmarks politik, och då mest invandrarpolitiken. Eller den icke-existerande politiken. Eller vad man ska säga. Det är iallfall väldigt spännande och jag tycker alla borde läsa den då det verkligen är helt sjukt vad dom håller på där nere i sitt lilla röd hvite land. Alltså, inget i mot danskar, men det finn sju gränser för hur trångsynt och 1700-talig man får vara.
Just nu sitter jag och chattar med en kines på kinesiska och känner mig lite häftig och internationell. Det är en ganska tråkig konversation dock, den går mest ut på att han vill att jag ska skicka bilder till honom (på mig själv) och jag förklarar på olika sätt varför det aldrig kommer att hända. Lite oklart vem han är, varför han har min QQ (som deras msm heter) och vad han vill. Men mamma, andas. jag ha rinte sagt vard jag heter, har ingen bild på mig själv och han tror jag heter Lena och bor i Beijing. Jag försöker bara lära mig lite mer kinesiska, haha.

(jag är medveten om att mitt namn är Toveikina men det är liksom ingen som förstår det om man inte pratar svenska, ok?)



Nu ska jag äta sallad för första gången sen jag kom hit (som inte är kokt eller friterad alltså...)

Puss och kram!

Lördag

Hej vänner!


Hur är det med er? Jag mår bara bra här i ett soligt och varmt NIngbo. Vi hade strålande sol och 15 grader här idag, riktigt vårväder kändes det som! Inte specillet juligt, så mycket kan jag ju säga. Det här med att fira advent och räkna ner dagarna till julafton har jag liksom lite gett upp, finns ingen vits när allt som jag tycker är "juligt" är hemma. Utan familjen, snön, mörkret, kalle anka och min äppel-ljusstake så blir det ingen jul helt enkelt. Punkt slut. Men tro inte, kära vänner, att jag hänger läpp för det! Inte då. Jag tänker lite såhär; jag har ju minst 60 jular till att fira hur hypertraditionell som helst, så om en av alla jular blir en Kina jul, vad spelar det för roll? Hellre vara glad och tacksam över att vara här än att vara ledsen för allting som inte finns här. Med den inställningen kommer jag ju aldrig kunna bo någonstans utan att sakna någonting (i Sverige kommer jag sakna Kina och Norge, i Kina, SVerige och Norge osv) Och skulle jag bli helt överfallen av hem/jul-längtan så har jag ju som sagt mina pepparkakor och julmust att mumsa på. Och sen så finns ju faktiskt både Kalle Ankas julafton och "mysteriet på Greveholm" på Youtube, så jag överlever nog. Ingen fara. Och angående min födelsedag så har jag ju inte firat den i Sverige på 2 år (Norge och Egypten) så det blir inga som helst problem. Dock vill jag bara trycka lite på att det här med presenter hjälper mig att INTE längta hem, så om ni vill ha mitt kontonummer eller postadress så säg bara till så ordnar vi det!

*BLINK*

(För er som inte är uppfödda i msn-generationen så kan jag berätta att *BLINK* betyder att man blinkar lite med ögat, förföriskt eller skämtsamt, och i mitt fall skämtsamt då. Såklart...)

Nu tänkte jag berätta lite om shoppingen i Shanghai, för John och Pat var nyfikna, (och för att jag vill berätta) och för att det säkert finns fler som undrar!
Shanghai slår Stockholm med hästlängder. Det är så mycket roligare att handla! Det är större, finns mer att välja mellan och så tycker jag att det är så himla mycket roligar att handla på fejk-marknaden än vanliga affärer. I början hatade jag det, för jag tycker verkligen inte om att pruta. Men nu när jag vet att det är för dyrt att betala 20 kr för ett par strumpbyxor så känns det liksom mer okej att börja pruta. Och så kan jag ju göra det på kinesiska nu också så då blir det ju roligare bara däfrör. Idag avancerade jag lite och frågade efter olika färger också, det ni! Sen kan man köpa nagellack, örhängen, halsband, sjalar, halsdukar och annat "krafs" kan man köpa i mängder för nästan inga pengar alls, och det är ju kul! För det är just sånt som jag tycker om att ha en masa att välja i mellan men är för snål för att köpa 5 par örhängen för 69.90 kronor men för 10 kronor, som här, så är det ju lugnt! Shoppingen i Shanghai är nog den bästa jag har varit på!

NU ska jag och min vän göra pesto och pasta (23.23)

Puss och kram!


Torsdag

Hej vänner!

Jag är hemma, jag lever och jag har faktiskt firat första advent! Men idag hade vi 15 grader, strålande sol och riktig vårkänsla i luften, så den är lite mysig vinter-jul-kura framför en brasa-känslan infinner sig väl inte riktigt... Men det är okej att spendera 2 december i bara tjocktröja i Kina, eller hur?
Shanghai vistelsen var riktigt lyckad i alla fall och jag fick med mig en hel del saker hem. Och med lite hjälp med prutandet så fick jag riktigt fina priser också, sånt uppsattas! Vi handlade på IKEA också, jag och två till svenskar och en amerikan. Det var hans första gång någonsin på IKEA och så "i'm so exited to go to IKEA with real swedish people!". Vi käkade köttbullar, delicatobollar och drack julmust. Sen gick vi bananas i IKEA-shoppen och jag fick med mig både pepparkakor, glögg och julmust. Och en massa godis och ett paket delicatobollar, riktigt lyckat.
Idag har jag varit i skolan, som alla andra dagar. Jag tycker om min skola, mina lärare och mina klasskamrater, så det kan nog bli så at jag stannat ett halv år till... Men lugn, jag kommer hem i februari vilket som. Jag saknar ju alla där hemma!
Skriver med när klockan inte är så mycket, har en tendens att hamna frafmör bloggen när ögonen är mer stängde än öppna.

Puss och kram!

RSS 2.0