Final diplom

Hej vänner!

Det snöar här igen och jag är lite rädd för att dom ska ställa in min flight, dom är nämligen duktiga på att göra det så fort vädret inte är tipp topp, men jag håller mig uppdaterad på hemsidan och håller tummar och tår för att allting ska gå bra! Ni kan äl också knacka lite i trä och sånt där som hjälper turen på traven, okej?
Vad har hänt idag då? Inte mycket mer än att jag har kommit underfund med att under det kinesiska nyåret så stänger dom alla butiker på campus. Så det är nästan spökstad här nu, och väldigt jobbigt att få tag i diverse tjänster. China mobil har stängt, så jag kan inte fylla på min telefon, bussarna går inte som dom brukar och allting är allmänt nerstängt. Är lite orolig för att det ska bli svårt att hitta taxi till flygplatsen, men jag hoppas att dom har lite arbetsmoral och är uppe klockan 5 en söndags morgon... Blä, det där såg ju inte så lovande ut när man fick ner det på papper, hoppas att allting på söndag kommer gå bra. Ska ju mellanlanda i Ryssland också, utan visum, men vissa säger att det inte krävs visum för mellanlandningar och vissa säger att det visst krävs. Men nu har jag inget så jag får helt enkelt förlita mig på min tur stjärna och mitt svenska medborgarskap. Läste att hela världen alltid är lite snällare mot svenskar, så vi får väl hoppas på det. Dagens största händesle var utan tvekan paketet fullsmockat med godis och presenter från Farmor! TACK! Blev helt lyrisk, både lindt choklad, dumle OCH Se och Hör i samma paket, man kan ju inte bli annat är lycklig. Plus en massa andra saker, tack igen! Jag har skickat dig ett mail, hoppas det var till rätt email adress! Fick även den här underbara wettex trasan;



Var också, i samma veva som jag hämtade paketet, och hämtade mina betyg för den här terminen. När jag sa att jag ville ha dom utskrivna så sa James, rektorn, att han inte försto varför jag ville ha dom nu när jag ska gå ett år, för då får jag allting i ett samlat dokument. Det kändes lite pinsamt men mitt skäl är ju att jag vill visa upp vad jag har gjort i ett halvår, haha. Det är ju inge kul att inte få visa sina betyg när man har kämpat, eller hur!? Dessutom fick jag riktigt bra betyg, jag får skryta här för det bara famlij och vänner som läser, så därför är det ju extra kul med papper. Så han skrattade lite och skrev sen snällt ut dokumenten med stämplar och hela faderullan.



Betygen tänker jag inte fota, dom får ni som vill se gärna se sen, haha!

Nu ska jag läsa Se och Hör och äta godis, perfekt lördag! Och i morgon åker jag, tidigt tidigt!

18.30 på arlanda för dom som känner sig manade, JAG LÄNGTAR!!!!!!!!!!!

Puss och kram!

Btw Nina; Hon tog kronan tillslut. Och vet du vad det var som fick henne att ändra sig? Hennes otrogna man bugade. Det var det enda. Det var det som krävdes för 1000 år sedan i Kina när man ville bli förlåten, haha.

Shanghai-Ningob

Hej vänner!

Idag snöar det igen här i Rislandet, det är inte så kul. För det är blött och kallt överallt och min AC lever inte riktigt upp till vad den borde så jag sover med jacka och mössa, helt sjukt. Har försökt få hit folk för att kolla den men alla säger att den fungerar. Har lust att slå dom varje gång eller verligen förklara att det är kallt om nätterna men om jag skulle säga det på kinesiska så blir det liksom lite osammanhängande, jag kan inte så många tekniska termer om vi säger så... Anyway, idag, eller egentligen igår, så har jag och Lisa varit över dagen i Shanghai. Jag hade lite presenter att införskaffa och hon följde med som moralisktstöd och för att fejkmarknader alltid är kul. Och så var det även den här gången. Dock var jag lite risky och köpte iphone 4 under bordet av en snubbe. I vanliga fall när jag har varit på fejkmarknaden så har det varit telefoner överallt och do har typ slängt iphone efter mig. Men den här gången hade jag som i uppdrag av tre kompisar att köpa iphone 4 till dom när jag endå åkte. Och då kunde jag inte hitta en enda. Jag frågade om dom hade men ingen verkade vilja hjälpa mig med det, väldigt märkligt. Men sen fick jag tag i en tjej som berättade att det hade varit polisrazzia där och dom hade tagit en massa telefoner och converse-skor, så det var typ omöjligt om man inte visst vem man skulle fråga. Och det visst ju hon så det hela slutade med att jag köpte tre telefoner för 900 kronor, och det är fina kopior. Ganska sjukt. Förutom det så gjorde vi även det här;



En enorm pizza och två glas vin på pizza hut för 50 kronor var, är det inte sjukt? God var den också och vinet var riktigt gott! Efter vi hade stärkt oss lite med ovanstående så orkade vi fortsätta med dom sista inköpen, det blev en hel del. Jag hade till och med med mig en lite resväska so, vi fyllde. Det var riktigt nice!



Påväg hem genom ett snöigt Kina i 120 km/h med sommardäck... Det var läskigt.


Puss och kram!

Ningbo

Hej vänner!

Har ju ingen skola just nu så det är lite stiltje i vardagen... Men man gör sitt bästa och fyller dagarna med det som går och i torsdags var jag och alla utlänningar i hela Ningbo bjudna till Opera! Vilken grej! Så jag satta på mig mina finaste, och största, örhängen och åkte med mina vänner till en teater för att se kinesisk Opera. Vi hade abonerad buss från skolan, så det var inga problem att hitta heller. När i kom fram blev vi förda till våra platser i en svinkall salong, såklart kall allting är kallt i Kina när det är kallt ute. Det var 5 olika nummer från olika Operor vi skulle få se och jag som törstar efter allt kulturellt som går var helt salig, musik! Orkester! Dans! Sång! Jag hade höga förväntningar, det ska ni veta.



Robert hade kostym och Ania långa handskar, fint ska det vara!



Det här var alltså vad vi skulle få se. Det hela började såklart med att två jätteuppklädda konferencier hälsade oss välkomna på ett klassiskt kinesiskt vis. Det är jättesvårt att förklara men alla kineser som är i TV pratar EXAKT likadant. Det är lite som att titta/lyssna på gamla svenska program där alla har den där lite överdrivet korrekta "risksvenskan" med ett perfekt uttal och snabbt tempo. Fast den kinesiska versionen är typ "överdrivet glad lärare som tar pedagogiken på allvar". Finklädd är dom iallfall alltid och har ett perfekt superfejkat leende.



Sen började föreställningen. Eller nej, först höll en snubbe från the guverment ett långt och invecklat tal om hur betydande alla utlänningar, och framförallt deras buisness, är för Kina och Ningbo och hur tacksamma och obetydande kineserna är. Dom gör ofta så, gör sig själv till små och dåliga. Sen började showen. Har ni hört kinesisk opera någon gång? Alltså, det är väldigt speciellt. Vädligt. Det är liksom lite kattstrypar-musik. Bara höga toner och en massa vibrato. Svrt att förklara med det finns säkert på youtube om någon är mer intresserad av att lyssna.




Den här handlade om en kvinna som sa att hon var en man men sedan blev kär i sin polare men lurade honom att gifta sig med sig kvinnliga tvilling, som var "han", och sedan blev alla lyckliga. Min favorit var ett stycke som handlade om djävulen som skulle välja om hon vill återuppliva en döing osm hade blivit felbehandlad om dödad fast denna, en ung vacker kvinna, inte har gjort en fluga förnär. Djävulen var cool och rolig, fast fastnade inte på bild tyvärr.



Ovanstående blid är tagen från en scen som var helt sjukt långrandig. Det hela gick ut på att snubben, tror eller ej, har varit otrogen mot sin fru, till vänster i vitt. Hon vill inte förlåta honom fast han erbjuder henne the phenix crown. Sen tjatar och tjatar dom om hur hon borde förlåta honom, alla på scenen får liksom sin chans att övertala henne att han är en underbar man även fast han tyligen ligger med andra. Då hon endå inte går med på det kommer mamman, längst till höger i bild, på att om han, mannen, bugar framför henne, frun, så kommer hon att ta tillbaka honom direkt! Men det vill inte riktigt mannen gå med på för man kan ju inte buga för vem som helst, och inte sin fru då han, mannen, faktist har någon-fin-utbildning-som-jag-glömt-bort. Typ såhär lät det;

Mannen; Fööörrrlåååt miiiig taaaaaa kkkrrrooonnnannnn!
Frun; Nneeeeeeeejj jaaaaag viiill iiinnntteeee!
Mamman; Fööörrrlåååt hoonnooom taaaaaa kkkrrrooonnnannnn!
Frun; Neeeej jaaaag viiiilll intteeeee!
Pappan; Fööörrrlåååt hooonnooomm taaaaaa kkkrrrooonnnannnn!
Frun; Neeeeejj jaaaaaag vill innnntee!

Om och om och om igen i 20 minuter. Kanske inte föreställningens starkaste nummer, men okej. Dom hade fina kläder.

Nu ska jag se på bio!

Puss och kram



En vecka!

Hej vänner!

Så var det helt plötsligt bara en vecka kvar av mitt första halvår som guling! Konstigt att det inte känns ett dugg rasistiskt att skämt om sneda ögon eller gul hudfärg. Hade jag skrivit "mitt första år som blåneger!" skulle jag genast ha tänkt både en och två gånger innan jag bestämde mig hvis jag skulle spara det uttalandet eller inte. Men efter alla miljoner gånger som kineser har tittat på mig, tagit foton på mig, skrattat åt min kinesiska eller bara stirrat så känner jag att jag faktiskt får säga det både en eller två gånger. Guling guling guling. Jag fick förresten en aning om hur det måste ha känts (fortfarande känns för vissa) när det var riktigt exotiskt och ovanligt att vara mörkhyad i vårat Sverige. Eller hur det är att tillhöra en minoritet som blir utstirrad av den enda anledningen att man inte riktigt hade dom generna för att se ut som den "stora massan". Kommer att tänka på det där jätteroliga paralament-programmet när Johan Rehborg får "tips från coachen" att prata illa om minoriteter och han säger "Jag ogillar allt som är litet till antalet. Det är vi, den stora massan, som gäller." Det är ibland lite så det känns här i Kina, ni anar inte hur trött jag är på att hela tiden bli utstirrad när man går in i ett rum, restaurang, gata eller vart fan som helst där det inte finns utlänningar. Men tillbaka till det speciella ögonblicket då jag verkligen kände att det är med att vara mörkhyad kan inte ha varit alltför roligt i trångsynta Europa på 40-talet. Jag är ute på backgate, stället med massa små stånd där dom säljer snabbmat "the chinese way". Jag ska köpa ett bröd som är stekt med ägg och jättegott och ställer mig efter två herrrar som står före mig i kön (jobba fortfarande starkt på det här med kö). Som vanligt skrikfrågar kvinnan som gör bröden vad jag vill ha (det är så kul att dom frågar det för oftast säljer dom bara en grej så det är likosm självklart vad man står där och trampar för) och jag säger att jag vill ha en med ägg, tack. Var av hela kön plus snubben som bakar bröden och lite löst folk börjar stirra. Sen kommer det jobbiga; kärringen med äggen börjar prata om mig på kinesiska. Det har hon säkert gjort förut med nu var skillnaden att jag förstod. Ta inte det är fel, för det är inget elakt, men att stå där som något efterblivet mähä medan folk omkring, för hon pratade såklart med folk i kön, känns ganska olustigt. Hon sa att hon ofta hade utlänningar vid sitt stånd och att jag brukade äta två och därför var jag stor i maten (vilket jag inte gör, men ibland köper jag med mig till någon). Sen säger den ena att han vill prata med en utlänning och böjer sig sedan fram och skriker lite sådär övertydligt (mamma; Är den DANSKA korven lika god som den SVENSKA?!) "hen hao chi ma?" Vilket betyder typ "god mat, va?" Och jag kände liksom hur jag ville slå honom. Så jag sa "bu dong" jag förstår inte och fortsatte att vänta på mitt bröd. Han såg lite ledsen ut men det tyckte jag att han har förtjänat. Nu kanske inte det här låter som någonting sådär jättejobbigt men addera 6 månader av ständigt sådana här upplevelser. Du provar skor och försäljaren kallar dit sina polare för att du har strl 39 dvs gigantiska fötter. Köp mascara och du har en publik på 10 personer runt omkring dig som tittar på. Köp mat och alla undrar vad du har köpt. Gå in i ett rum och alla börjar viska "laowai", "utlänning" utan att du egentligen gjort någonting mer än att gå in i rummet. Prata mandarin och alla skrattar (inte nödvändigtvis för du säger någonting fel utan mest av den anledningen att du pratar). Man blir less. En spansk kille här har börjat svara alla på spanska när dom är jobbiga, det ger den effekten att kineserna blir osäkra och går iväg. Ska försöka nästan gång. Fast svenska då.
Nog om det.
Jag kommer som sagt hem om en vecka, helt sjukt! Tänk att jag har varit här borta i ett halvt år då, vad snabbt tiden går! Och även om jag gnäller lite i texten innan så är jag väldigt glad över att jag har möjligheten att stanna ett halvt år till och verkligen lära mig det här språket och människorna. För det är, i det stora hela, en otroligt positiv upplevelse att komma till Kina. Men h e r r e g u d  vad jag saknar er därhemma! Och mitt, eller okej mammas, piano! Jag har inte sagt det för jag har tyckt att det verkar lite konstigt, men jag har drömt om det där pianot minst ett par gånger sen jag kom hit. Det är verkligen världens roligaste tidsfördriv/hobby/avkopplings-syssla någonsin och jag saaaaknar det!
För att avrunda det här helt osammanhängande inlägget så ska jag berätta om vad som hände för typ en timme sen. Det knackade på dörren med jag satt och målade naglarna, ny hobby nu när piano är en så tung grej att ha med sig på flyget, så det tog lite tid innan jag öppnade dörren. Men när jag gör det så står ingen där men på marken precis framför dörren står;


en låda med munkar! Blev alldeles till mig och åt två direkt, det var himmelskt. Har mina aningar om vem det kan vara men är inte helt säker. Glad som tusan blev jag iallafall.
Hoppas allt är bra med er, snart syns vi!
Pussar och kramar

Lördag

Hej vänner!

Vilken flitig bloggerska jag har blivit nu va? Det här är ju andra inlägget på tre dagar, herregud! Jag vet att det beror på att jag egentligen borde plugga och då kommer man ju alltid på en massa andra saker som man hellre gör. Saker som jag har gjort idag som jag egentligen skulle/borde ha struntat i;

1. Städat badrummet kliniskt rent.
2. Tvättat lakan.
3. Lagat mat för första gången sen jag kom hit, typ.
4. Diskat.
5. Bloggat.
6. Fotat allt jag köpte i Shanghai



Köpte alla örhängena för typ 30 kronor yigong, tillsammans. Värt!

Men, såklart har jag pluggat också. Men en sak slog mig när jag satt och repeterade verb, jag kan det mesta! Jag förstår nästan allting och har liksom ingen panik egentligen över proven. Känns bra, är ganska nöjd med mig själv! Och idag är jag feberfri och mår bra och har firat det med hotpot (ett klassiskt kinesiskt sätt att äta mat på) med mina vänner. Bra dag!

Puss och kram

Snor och elände...

Heeeej vänner.

Idag har vi sjukstuga på campus, alla är typ sjuka. Det måste ha börjat den natten som vi alla sov i samma 10-bäddsrum i Shanghai och Markus blev sjuk med feber och allt härligt därtill, för just nu är 5 till sjuka. Inklusive mig. Ligger väl inte på dödsbädden men roligt är det inte. Och roligare blir det ju inte heller när vi har final exam nästa vecka i alla ämnen och jag har ingen lust att ha en snor-hjärna att tänka med. Och när det dessutom gör ont att sitta upp och plugga så blir det ju inte lättare. Har haft feber i två dagar nu och det går i vågor, som alltid. Fryser som ett djur och sätter på mig alla kläder jag äger och äter febernedsättande för att sedan efter en halvtimme slita av mig kläderna i panik då febern svettas ut ur min kropp. Det är ingen rolig historia och jag är så trött på det. Redan. SÅ får hoppas att det blir bättre snart för hela den här helgen ska nämligen gå åt till att "fuxi kewen he yuxi shengci"  "复习课文和预习生词" eller på svenska; repetera gamla texter och trycka in nya ord. Men som tur är har jag faktiskt varit flitig här på Wanli, för första gången i mitt skol-liv? Min lärare sa att jag var "very hard working" och att jag "speaks very good and don't have to worry". Mitt mål är att jag ska vara med i den lite bättre klassen nästa termin, det går ibland lite långsamt i den jag är i just nu...
Annars då?
Jag tänkte visa lite bilder från nyår, men jag hade inte kameran med mig mer än 5 minuter för min kamera var visst inte laddad... Men jag fick iallafall en bild på "The bound" som jag stod och väntade in tolvslaget på 2010-2011!



Ännu mäktigare på plats dock! Men sådär överflödigt med fyverikerier var det inte tyvärr, det kinesiska nyåret är det som dom sparar sig till! Konstigt egentligen att dom inte brassade på gärnet, det är väl endå i Kina som fyverkerierna uppfanns? Plus att jag har sett fyverkerier varenda dag sen jag kom hit, men på nyår tyckte dom att det kunde räcka. Någon måtta får det väl vara med fjesk för utlänningarna.

F.ö verkar det som att jag har en hel vecka ledigt innan jag åker hem, för våra slutexamen är nästa vecka och veckan efter är fri, så då planerar jag och Ibbe att åka till Shanghai igen. Det är nämligen så himla kul att gå på fejkmarknaden och se sig om i denna gigantiska stad. Och det skulle vara skönt att inte vara tio, som vi alltis annars har varit, för då kan man ju bestämma lite mer själv och behöver inte vara så himla bunden över vad all andra vill, tycker och tänker. På ett sätt känner jag mig lite cool när jag spontanplanerar resor till en av världens metropoler "jag drar till shanghai i morgon... Tror jag." En annan rolig och lite kulturell sak som händer är att jag nu på onsdag har blivit bjuden på Opera av min amerikanska vän Tom! Upphämtning med buss på skolområdet, sen opera som är betald, betald middag, och sen skjuss till dörren. Är jättetaggad! Och att det dessutom är på onsdag, och vi har våran sista examen den dagen, så känns det liksom lite som en belöning att se fram i mot! Om det är klassisk kinesisk opera så är det massa färger, dans och slagsmål, så det kommer nog bli en helkväll!



Tycker det är roligt att vi har en del i varje kapitel som heter "express yourself" då den delen bara går ut på att läsa en förskriven text om någon annan. Som den här över tillexempel, den handlar om Mali (kinesisk version på Mary) som inte har skrivit till sin aföräldrar på ett tag och sen har en utdragen förklaring på att hon fick en liten leksakshund i present och varför. Det här med att kineserna likosm översätter namnen tycker jag är väldigt roligt f.ö, vi har;

Mike som blir Mai ke
Emily som blir Aimili
Jack som blir Jie ke
Ibrahim som blir Yi bu la qin
David som blir Da wei
Robert som blir Lo bu to

...Och min personliga favorit Roland som blir Lolan!

Nej, nu ska jag se på en film som jag fick av en annan sjukling här på campus,
Puss och kram!

Nytt år!

Hej vänner!

NU var det riktigt längesedan eran favorit bloggerska uppdaterade den här bloggen. Och tro inte för en sekund att det har varit brist på saker att berätta om, eller för den delen brist på inspiration, nej nej! Den enda och enkla anledningen varför jag inte har hört av mig på så länge är för at en mus hade bitit av internetsladden. Inne i väggen. Och innan den snubben som var hemma oss mig säkert 5 gångern, förstod att sladden var av inne i väggen och bytte ut den, så var det ett mysterium varför internet fungerade i alla andra lägenheter utom våran. Men nu är det löst och nu får vi vänta på tills musen bli hungrig igen (jag har lagt den avbitna sladden bredvid den nya och hoppas att när musen blr hungrig igen så väljer den den sladden som redan är tuggad på).
Nog om möss.
Det har ju varit kulafton, nyår och jag har blivit 21! Jag har spenderat samtliga högtider med mina vänner här i Kina. Ni kanske undrar vilka dessa vänner är? Har kommit till min kännedom att ni kanske inte har blivit presenterade för varandra än? Så otrevligt i sånt fall! Här är en bild på oss efter middagen på nyårsafton i Shanghai;



Killen som ser lite ledsen ut i rött och cigg i mungipan heter Alfonso. Spansk och 23 år. Tycker om fotboll och cigaretter. Försöker lära mig spanska då hans engelska är riktigt dålig, så numera kan jag faktiskt lite spanska. Han är kul, trevlig och snäll men suger på kinesiska.

Den lilla killen i svart heter Tom. Han är lärare här på wanli i englska. Han är från Amerika och tycker väldigt mycket om sitt land. Jag har bett honom korrigera (hur stavas det?!) i min engelska så den också kan få sig en skjuss. Riktigt snäll.

Ovenför Tom sticker ett litet svart hår upp, hårets ägare heter Simone och är fransk. Pratar engelska med en sådan brytning att jag typ inte förstår honom. Kallar honom hobbiten när ingen hör. Trevlig är han iallafall.

Ovanför är ett ansikte som ser ut att tillhöra ett eksembarn, jag vet att det är otroligt politisktinkorrekt att kala någon så, men jag kan inte låta bli! Maxime heter han och är fransk och håller sig på sin kant (med sina cigaretter).


Den gråa mössan heter Johan. Han är 19 år och svensk. Han är tyst även när han dricker öl. Vet inte så mycket om honom om jag ska vara ärlig, inte min närmaste vän här om vi säger så.

Den glada killen i röd mössa och gigantisk röd jacka heter Awais. Han pluggar inte med oss, han kan redan kinesiska, men han är här i Ningbo och jobbar. Har bott i Beijing i 2 år och lärt sig språket.

Den glada killen bredvid Awais är Awais lillebror Ibrahim (lite därför Awais följde med). Ibbe har bott i skåne sen han var 3 och pratar ändå inte med skånsk brytning, ganska beundransvärt. Han tycker om fotboll och musik, han är DJ på en klubb här i ningbo sedan årskiftet.

Killen som skriker i mitten på bilden med lite sådär ocharmigt rött ansikte och bajsbrun jacka vet jag inte vem det är.

Bajsjackans hand ligger på polacken Roberts axel. Robert är advokat om 6 månader och tycker om att prata. Gärna om sig själv och alla sina bravader med divere tjejer. Det mest är skitsnack, och det vet han nog själv också, men jag brukar artigt lyssna för att göra honom glad. Han är annars väldigt snäll och rolig, otroligt social.

Han som ser lite ansträngd ut i urtvättad jägargrön jacka heter Victor. Han är från spanien och är riktigt rolig. Glad, charmig och alltid snäll. Försöker också tappert lära mig spanska.

Han som ser ut som att han kommer från Italien är egentligen spansk och heter Juan-Carlos (som kungen, jag veeeeet). Jaunki, som han kallas, är ganska speciell. Tycker om att höras och synas, och det spelar ingen roll om det är bra publicitet eller inte (all publicitet är bra). Men snäll och trevlig är han iallafall och ganska rolig. Fast erkännas ska att jag oftare skrattar åt honom än med honom.

Svart jacka med "weeeei tungan ute jag är så cool"-minen heter Hampus. Från österåker norr om stockholm, riktigt kul kille. Trevlig, lättpratad och rolig.

Det lilla råttansiktet upp i högra hörnet heter Gustaf och kommer från Sigtuna och har gått på HUM... Vi skiter i närmare presentation, okej?

Bakom Gustaf-jag-är-bäst-på-allt-i-hela-världen står Markus, svårt att se kanske. Han är rumskompis med Hampus och honom tycker iv också om.

Tjejen på väldigt litet ansikte och svart hår heter Isis. Hon är Kuban men har bott i Kina sen tre år tillbaka. Lite tyst tjej, men gullig. Känner henne inte så bra, hon går inte i våran klass, men hon har på något vis snokat upp dom andra spansktalande i våran klass. Och hon har en jättestor svart bil...

Maria som inte riktigt kan kosta på sig att le har röd jacka. Hon är seriöst inte mer än 140 cm lång. Kineserna ser typ tjocka ut berdvid henne. Väldigt gullig tjej, omtänksam och rolig. Spanjorska (lite osäker på det ordet...)

Tjejen bakom mig är min rumskompis Ania från Polen.



Nu kanske ni känner min vänner lite bättre? Om dagarna umgåd jag mest med Ania, av naturliga skäl, Ibbe, Markus, Hampus och Robert. Det är lite tjejbrist i vårat gäng. Men det gör faktiskt inte så mycket, jag tvingar dom att berömma mitt nagelack och betala taxin varje gång ändå. Ville platta Ibbes hår för några dagar sedan, dock sa han bestämt nej. Så det var ju lite synd.
Just nu pluggar jag för "final exam", men idag gick jag hem efter bara 2 timmar på bibblan, har nämligen feber och hosta. Ska försöka få någon kines att köpa lite kinesisk medicin åt mig. Zhongjao på kinesiska.

Puss och kram!


PS; jag är hemma mellan den 23 januari och 23 februari!

RSS 2.0